"Det som kommer från hjärtat går till hjärtat."

tisdag 29 april 2014

Teknikens under

Jag kan verkligen tycka att det är jobbigt med allt det nya i teknikens värld men bara jag ser nyttan av det hela så upptäcker jag en helt ny mening...ja nästan som en helt ny uppenbarelse!
Jag måste själv hitta användningsområden som passar mig för att hitta motivationen. Ta t ex facebook...när jag upptäckte fb så öppnade sig en helt ny värld för mig! Jag såg direkt möjligheten att ta kontakt med gamla barndomskompisar, andra vänner och nya vänner.
Sen inser även jag att det finns för- och nackdelar med allt.
Jag har löst den problematiken med att jag helt enkelt sållar bort nackdelarna om fördelarna överväger. Nackdelarna får jag lära mig att leva med eller hitta verktyg att hantera dem med. Vilket jag anser att jag hittills har gjort!

Nu är det Google+ jag håller på att utforska...Har jag någon nytta av det? Hur fungerar det? Vem ser vad? Spännande!
En nytta som jag genast upptäckt är att man kan dela kalender...hur bra är inte det???
Sen blev jag lite orolig när jag såg att det låg foton där som jag själv inte lagt in och undrade hur de hamnade där??? Fick då snabbt försöka utforska hur det hängde ihop...och har tyvärr inte riktigt kommit till klarhet över det ännu...hoppas bara inga foton ur min hemliga samling hamnar där...haha;-))
Jag lär mig alltså något nytt hela tiden!!!
Bra va?
En fördel att min nyfikenhet för det nya gör att jag förhoppningsvis kommer att använda mina hjärnceller, de som är kvar, till något nyttigt.
En drivkraft för oss människor är att vi hela tiden effektiviserar vår tillvaro. Ibland önskar jag att hjärnan kunde vila från det ett tag. Men jag märker hela tiden hur jag ser effektivitet i tillvaron, inte enbart i den tekniska världen, utan även på andra sätt.

Samtidigt så är det nog bra att åka och vila från allt. Där det inte finns tillgång till dagens teknik.
Bara mänsklig mjukhet.
Naket nära.
Känna liv.
Värme.
Kärlek.
Sjö.
Hav.
Vatten.
Stenar.
Sand.
Barfota.

Ha en skön kväll!
Kram från en trängtande Anna






måndag 28 april 2014

Jag vill ha ett hus vid havet...

...där jag se på alla båtarna, som lägger till. Jag vill ha ett hus vid havet där jag kan höra alla måsarna och göra som jag vill." ( Marie Fredriksson " Ett hus vid havet")

Det är en dröm jag har. En sommar...ett hav...klippor...samla stenar...ljumma sommarvindar...det är kärlek.
Jag vill kunna sitta på varma solklippor, känna värmen från stenarna, höra vågorna slå och lyssna på måsarnas sång.
Se ut över oändligt blått och mörkt hav och njuta av solnedgången som sänker sig ner i havet.

En dröm, ett mål och som jag hoppas ska bli verklighet en dag.






Ha en bra kväll!
Kram

måndag 21 april 2014

Påskhelgen 2014

Då har påskhelgen passerat och även en händelserik härlig helg med mina barn samt vänner.
Barn och barn, nog för att de är mina, men börjar bli sååå stora!!! 
Sanna och hennes pojkvän Daniel lever sitt eget lilla liv och ibland även Albin. 
Jag finns mer där i bakgrunden, i stora viktiga sammanhang som när deras magar börjar kurra då är jag en viktig person, fast även när de blir kramsjuka med sin mamma vilket faktiskt inträffar då och då!

Albin blev hämtad av sin pappa på långfredagen för att de skulle till vackra Lindsta och fira traditionelsenlig påsk med Molles syskon. 
Sanna och Daniel var hemma med mig och tur var väl det då det blev en spontaninbjudan till Jenny i Ljusdal. Vi hade mycket trevligt, satt och pratade om livet och kärlek, djupa samtal...och mindre djupa. Det blev lite vin och öl till också...innan vi kom på att Statt säkert skulle uppskatta besök från två damer runt 40 år. Vi dansade lite och när vi tittade oss runt insåg vi att vi förmodligen var bland de äldsta där...eftersom jag kunde heja på några gamla elever...hm...förutom några till glada 40-åringar som kanske tänkt som oss!
Som tur var kom Daniel och Sanna för att köra hem oss och jag kröp ganska trött ner i sängen och snarkade inom någon minut.

Det var otroligt fint väder under påskaftonslördagen. Mös på verandan och sen beslutade vi oss för att åka mot Järvsö och äta lunch i Järvsöbacken. Vi tog med oss Fadina och njöt av vårsolen på terassen.
Daniel körde hem oss för av någon konstig anledning slank det ner en kall öl.

Sen var det dags för middag hos goa kusin Marie och Ted. Det var mycket trevligt med god buffé, försvinnande god dryck...en del snapsar fick ta plats då det var några som var envisa med att sjunga snapsvisor, sång, musik och dans. 

På söndagen var det en vilodag och man ska ju vila på söndagar så det tyckte jag var ypperligt! Jag vilade i solen som värmde och var vacker!

Idag vaknade jag med mycket kraft och energi. Daniel, Sanna och jag monterade upp studsmattan och i shorts och t-shirt gick jag med raska steg på en lång promenad, naturligtvis med powermusik i hörlurarna! 
Ibland när jag har det på känns det som om mina ben ska börja dansa...haha. Det skulle vara så roligt att börja dansa under promenaden men förmodligen skulle de nog komma och hämta mig.
Energin tog inte slut men laddade en stund i solstolen på baksidan. Njöt av solen.
Sen skjutsade jag Albin, Sanna och Daniel till tåget i Ljusdal. De åkte iväg till Stockholm till Molle.
En liten men ack så frusterande känsla tog tag i mig när jag letade efter delarna till studsmattan i ladan. Jag hittade ingenting och det var hur stökigt som helst så jag kände att jag måste barmhärta mig över ladan och dess ordning. Jag visste inte riktigt var jag skulle börja men när jag väl började så fanns det ingen återvändo. Mycket kvarstår....men jag måste väl ha något att göra framöver också! 
Nu har jag en hel veckas ledighet framför mig och den ska gå i träningen och städningens tecken.

Till helgen väntar jag besök - välbehövligt, viktigt och mycket kärt... ;-))
Soliga dagar på verandan!

Sanna och Daniel <3

Ted och kusin Marie - goisar!


Trötta söndagsben...

Stökiga ladan!

Studsmattan på plats!

Ha en skön "måndagssöndag"!
Kram Anna

torsdag 17 april 2014

Påskledig!

Det blev en liten dipp för jag är återhämtad igen.
Tänk vad lite uppmuntrande samtal kan göra för själen! Både det ena och det andra skulle jag vilja påstå...
Nu har jag gått på påskledighet och det känns inte helt fel faktiskt...kan erkänna att det gläder hjärtat en hel del att veta att det är en hel vecka till för återhämtning och frihet.
Helgen är ganska öppen...första året utan tradition...förr åkte vi alltid bort till kompisar...sen firat hos släkt...i år blir det med mina barn. Det har ramlat in en del inbjudningar idag.
Det är ju sista helgen som Järvsöbacken är öppen också så om den utlovade solen kommer så vore det härligt att få åka lite skidor samt att gå på lite afterski...haha...undrar vad som lockar mest???
Min jobbarkompis sa att många åker dit utan att åka skidor och går på afterski istället...hm...har aldrig tänkt på den varianten.
Men vill vara hemma med S och D så mycket som möjligt också.

Helst av allt vill jag ha mer av något som jag inte kan få...åtminstone inte denna helg...jag får abstinensbesvär...och faller handlöst ner...

Men nu säger jag skål med en god Nils Oscars kalaspåsköl!
Ha det gott!
Kram Anna

onsdag 16 april 2014

För här kommer alla känslorna på en och samma gång...

För det allra allra mesta känner jag mig glad och oerhört tacksam med livet. Jag försöker att se saker och ting lösningsfokuserat...att se möjligheter istället för svårigheter. Jag tänker att jag lever bara en gång och om jag vill något här i livet kan jag inte ge upp utan se hur jag kan lösa situationerna. Det är inte alltid så att jag ser lösningar på en gång...men får jag bara fundera så brukar de komma. Jag tycker om när människor tar chanser för att utvecklas, när man provar nya saker utan att döma, när människor gör saker som de mår bra av även om det innebär svårigheter och inte är så rationellt alla gånger så tycker jag bara att det är roligt och bra. Det finns lösningar på allt så länge man gör ett val som gör en lycklig. Att följa sitt eget hjärta.

Men ibland dippar jag...blir ledsen...låg och vill bara lägga mig under täcket och tycka synd om mig själv och gråta. Det som är bra är att när jag väl har fått gått ner mig så hittar jag nya krafter igen.
Det var en vän som nyligen sa till mig "Vad skönt, det är bara ett tecken på att du är mänsklig!"

Jag är en känslomänniska. Jag blir påverkad av andras humör. Jag analyserar och känner in lätt hur jag åtminstone tror att andra tänker och om något är fel. Jag kan inte ta på vad som är fel eller annorlunda men jag känner det. Det är positivt vid vissa tillfällen att kunna känna in men det är inte alltid positivt för jag överanalyserar ibland.  Jag borde inte fundera och tänka så mycket...eftersom jag inte mår så bra av det. Tränar för att blir bättre på det för det vore bra för mig!

Idag har jag en dipp.
Jag ska gå och vila en stund.
Gå in i mig själv litegrann.

Jag känner mig liten idag. Jag skulle vilja bli omkramad, omhändertagen...och känna värme.


Kram Anna





tisdag 15 april 2014

Busy, busy, busy doing nothing at all...

Hur kan det komma sig att jag kan känna mig så lugn när jag borde vara stressad???
Påskfirandet väntar om några dagar...två för att vara mer exakt...och jag ska få hem min kära dotter med pojkvän.
Jag borde, istället för att fördriva tiden här vid datorn, gå upp och göra ett städryck på övervåningen!
Jag vill att de ska känna sig välkomna hem med ett nystädat och nybäddad säng att krypa ner i...men jag kommer väl som vanligt att påbörja städningen i sista sekund! Tycker jag känner igen det beteendet hos någon mer i min familj...nedärvt hos båda mina barn tror jag bestämt!

Igår inhandlades iallafall dryckom för de äldre över 18 år...så det är klart! Får helt enkelt se till att njuta av mat och dryck tillsammans med några över 18 år...haha...tror inte att Sannas Daniel är så inspirerad att skåla med mig!
Påskbuffén blir liten detta år då jag tror att det blir en tur till Sundsvall för att intaga den...Det ska bli roligt eftersom det var ett tag sen jag var där. Jag ska passa på att fira Jonas som fått körkort nu! Han ska nog få skjutsa mig så att han tröttnar, får passa på att hälsa på några kompisar i Sundsvall när jag ändå är där så kan han få visa mig hur bra han kör också!

Drömde mig bort när jag åkte hem från jobbet idag. Det var en av mina jobbarkompisar som skulle åka till Teneriffa på lördag med sin tjej.
Jag vill också åka!!!
Jag vill åka på en romantisk resa med den jag älskar...uppleva, utforska och ha semester!
Jag ska banne mig boka en resa innan jag börjar jobba till hösten. Sen om jag får åka ensam eller om någon speciell person följer med det återstår att se. Men iväg ska jag.

Iväg ska jag också ikväll då det är föräldramöte på sonens skola.

Det blir många turer på kvasten nu i påsk.


Ha en bra kväll!
Kram Anna


söndag 13 april 2014

Klockan är sen...

...men här sitter jag vid datorn och känner för att skriva några få egentligen inte så viktiga och talande rader för andra...men denna blogg är min öppna dagbok så den behöver inte tala alla gånger .-)

Jag har haft en skön helg. Jag har varit bortrest i ett ljuvligt vårlikt paradis med mycket vatten och fin natur så som jag trivs i. Jag kände hur mina flyttgener kickade igång genast...Det har med våren att göra! Farligt att ta med mig då till vackra platser!
Dessutom omges av trevliga människor och tillbringa tid med en mycket speciell person för mig. Det känns underbart...samtidigt känslosamt...även lite rädsla finns med.
Men det är väl en överlevnadsstrategi vi människor har.

Jag tänker överleva rädslan och följa hjärtat.
Har inget att förlora.
Bara vinna.

God natt och sov så gott!
Kram Anna

torsdag 3 april 2014

La Cinque Terre - fem italienska små byar


Jag har en förmåga att bli lite djupsinnig ibland när jag ska förklara saker och ting om mina funderingar kring livet och ska försöka undvika det ...men jag vill så mycket just nu!

Jag har ett mål att få resa och uppleva ställen,  och med ställen menar jag både här i Sverige och utomlands, det finns så otroligt mycket att ta del av! Så bensinräkningarna kommer att få ta utrymme men det är ett av mina intressen så det prioriteras!

För mig är det att njuta och ta vara på livet...medan andra prioriterar andra saker och njuter av det...kan visserligen komma på andra saker som är mycket viktigare och kommer allra först...och det är kärleken...vilket alltid går att kombinera... Men det ska vi inte gå in på nu!

Man kan då fråga sig vad jag menar med att njuta av livet genom att resa?

Jag vet att jag skrivit om det förut...känslan av att vara på väg...att utforska nya ställen, äta god mat, lära känna landet, stället, människorna som lever där eller turister andra medmänniskor som av olika anledningar reser och utforskar. Jag tycker också om spontanitet. Att följa känslan för tillfället och bara ge sig iväg! Det är en frihet.

Jag vill uppleva. Jag vill uppleva tillsammans. Delad glädje är dubbel glädje...en devis som följer med inte bara vad gäller glädje för mig. Livet blir helt enkelt roligare när man kan dela sina upplevelser tillsammans med någon! 

Jag har några platser som har funnits i mina tankar ett tag och det kommer säkert att bli fler!
Jag inspirerades av Solens mat , som sändes på svt, där man fick besöka olika italienska byar och ta del av deras lokala matlagning. 

En liknande resa vore mysig och inspirationsrik!!!

Idag ska jag fokusera på Cinque terre, som är fem små italienska byar,  de ligger på den italienska Ligurien-kusten nära Genova. Det är den italienska rivieran som sträcker sig till Toscana. De fem byarna heter Monterosso al Mare, Vernazza, Corniglia, Manarola och RIomaggiore. De ligger högt bland bergen och byarna lyser upp då det är olika färger på husen. Jag läste att de målades så för att männen som ofta jobbade som fiskare lätt skulle kunna se sitt hus när de var ute och jobbade och då kunde hålla koll på vad deras fruar gjorde! Undrar hur fruarna tänkte...haha...
Det är många som vandrar på stigar mellan byarna eller tar sig fram med tåg. Det är svårt att ta sig fram med bil.  


De fem byarna:

Monterosso al Mare

Monterosso har fina stränder och har störst utbud av restauranger och affärer.

Vernazza

Den är känd som en pittoresk by där det finns en hamn som är formad som en hästsko och havet ligger som en blå kaskad nedanför bergsväggarna.

Corniglia

Med en fantastisk havsutsikt då det ligger på toppen av en klippa och på varje sida ligger två stenstränder.

Manarola

Manarola är den lugnaste byn. och man kan gå en promenad till grannstaden Riomaggiore. En promenadväg kallas för "Via dell' Amore"...namnet säger väl en hel del?

Riomaggiore

Den näst största av byarna är Riomaggiore och är den byn man anländer till när man åker från La Spezia. 


Det enklaste sättet att resa till byarna är med tåg...och det passar en dam som mig alldeles utmärkt då jag inte älskar att flyga...;-) 

Jag skulle gärna tågluffa och besöka fler ställen! 

Det kan jag göra ett inlägg om en annan dag.

Vandra, åka tåg, äta god mat, dricka ett glas italienskt vin...eller två eller tre..., ta ett dopp...blicka ut över havet...DET är att njuta av livet för mig...sen om det är i Italien, Sverige, Spanien eller någon annan del av världen...det är var jag lägger min hatt och vilket sällskap jag delar upplevelsen med som gör upplevelsen och njutningen! 

Ha en skön vårkväll! 
Ciao Anna