"Det som kommer från hjärtat går till hjärtat."

tisdag 23 september 2014

måndag 22 september 2014

En skön hösthelg med besök på Dillö

Måndag - en härlig höstdag utanför mitt fönster.
Ser rönnen vaja av vinden. Den är så vacker mot den klarblå himlen.
Ligger nerbäddad och vilar idag.
Jag är förkyld. En vanlig förkylning. Men ont i huvudet, Täppt i näsan och lite hostig. Svullna ögon och öm runtom dem.Feber.
Det är ganska skönt att få möjligheten att ligga här och vila. Toulouse har tagit plats vid mina fötter och myser så gott.
Jag känner ett lugn inombords även om jag inte hade velat vara borta från jobbet! Jag har sånt flow nu på jobbet och det är roligt så jag hade velat fortsatt där jag avslutade i fredags. Men det gick inte idag.
Jag är inbjuden på en konsert också denna vecka så jag hoppas jag blir pigg tills dess!

I helgen var jag på ett underbart ställer som heter Västergården på Dillö. Det ligger på Torsö och är ett ställe precis vid Vänern som man kan hyra. Det var en som fyllde år som vi firade. Det bakades pitabröd i bakugnen,  och god fyllning stod uppdukad. God mat, god dryck och omklädningsrum inför badet. Det var utebad i vedeldad "tunna". Det var en stor tunna så vi fick gott om plats allihop. Jag doppade mig tom i kalla Vänern! Haha...inte likt mig som annars är en badkruka. Men det var så otroligt varmt i tunnan så då vad det bara skönt! Det var en mycket trevlig kväll och vi hade så fantastiskt trevligt att vi inte hade funderat så mycket på hur vi skulle ta oss hem...men allt löser sig till slut! Det gäller att känna till de basta goaste ungdomar.
Lördagen gick åt till att vila oss i form, då vi kände oss lite förkylda och dessutom hämta våra bilar som stod utplacerade på diverse ställen. Filmmys och fantastisk köttgryta tillagad av mannen med stort H!
Söndagen gick fort men jag måste alltid ner och göra  ett obligatoriskt besök nere vid Göta kanal och Vänern, eftersom det är så mysigt där. Det hör till att få se det en sista gång innan jag åker hem tillbaka till Hälsingland igen. Det har blivit höst och antalet människor minskat drastiskt. Det känns som om folk gått i ide. En lugn säsong väntar. Det borde finnas utbud för en höstsäsong också. Det är så väldigt vackert.
Västergården, Dillö

Utsikt  mot Vänern och Mariestad.
Sjötorp

Höst i Sjötorp



Till helgen ska jag åka till Stockholm. Jag ser verkligen fram mot det. Så nu är det till att vila sig i form!!! Höst i Stockholm är faktiskt lite mysigt...fast den här delen av hösten är mysig på många ställen. Jag har en längtan efter fjällen också på hösten. Den klara luften, de vackra färgerna och vyerna.
Men det var ett tag sen jag var till Stockholm. Senaste gången jag var där var mars, april eller något sånt. Då bodde jag på Hotel Birger Jarl en natt och sen med Sannapanna och Daniel. Det var mycket god frukost på Birger Jarl!Så nu längtar jag efter lite Stockholmsluft! Lite puls i gott sällskap! Icke att förglömma...god hotellfrukost! Men vet inte ens vilket hotell vi ska sova på ännu!

Ha en skön måndag.
Kram Anna






fredag 5 september 2014

Insikter och utsikter

Rastlös.
Kort och gott.
Jag har så mycket i min kropp och knopp som vill så mycket mer än att sitta här ensam en fredagskväll. Jag är fullt medveten om att jag inte är ett träd...som har sina rötter djupt ner i marken. Jag vet att jag kan flytta på mig eftersom jag inte är ett träd...jag kan göra vad jag vill när jag vill för jag sitter inte fast.
Men det finns faktiskt andra att ta hänsyn till förutom mig själv.
I det här fallet har jag en underbar älskad son som bor med mig och som har kommit på det fantastiska med att vara på fritidsgården. Kan inte hjälpa att le lite för jag bodde själv där under en viss del av högstadietiden och jag förstår att det drar.
Så att bara sticka iväg är uteslutet. 
Jag lovar att annars skulle jag lätt gjort det.
Jag är tyvärr inte välkommen till en hårt arbetande H denna helg så det alternativet gick bort.
Men jag har andra alternativ som inte är lika högt rankade med som kunde vara trevliga.
Jag är ändå lycklig att A är ute i det sociala livet och lär sig lite samspel...(försöker som vanligt hitta något positivt i att jag är här nu när jag vill vara någonannanstans) ;.)

Min älskade dotter, som är alldeles för långt borta, är så klok och har sina funderingar.
Jag ska överraska henne med något framöver.
Mm...har någon lagom smart och bra ide som mal runt i min hjärna.
Hon kommer hem nästa helg med sin pojkvän. Det ska bli mysigt att hon kommer hem även om det inte blir mig hon kommer att umgås med så är det skönt att ha henne tassandes runt här hemma! ;-)

Jag har kommit till insikt i kväll.
Jag tycker inte om när jag funderar på något som drar ner mig för att jag inte hittar någon bra och direkt lösning. 
Jag tycker om att lyfta tankar och saker som tynger mig och sen hitta lösning på det som inte känns bra. 
Haha...fast ibland kan jag inte själv sätta ord och förstå vad som tynger mig!
På tal om förra inläggets skriverier om att det tar energi så gör det verkligen det. 
Jag har så mycket energi i min kropp som vill användas. 
Det är egentligen resursslöseri att ha mig här ensam en fredagkväll när jag vill så mycket som jag inte kan påverka!!! 
Så frustrerande! Haha...
Jag har ett underbart hus med ett fantastiskt läge som jag vill ha kvar vad jag än hittar på i mitt liv. Ett ställe att återhämta sig på. Det är tyst och lugnt här så när man behöver ro i sin själ så är det ett perfekt ställe. När alla andra intryck är för många.
Just nu behöver jag ingen ro i min själ. 
Men jag behöver något mer.
Jag kommer att hitta på något i mitt liv.
Det är något som är säkert.
Jag tänker inte slösa bort tid av det liv jag har kvar till att sitta här ensam iallafall.
Jag tänker inte gå in på vad det är utan det behåller jag så länge för mig själv, i mitt eget tankehus.
Det kommer säkert fram i något annat inlägg...om jag känner mig rätt!;-)
När jag är klar i min tanke.


Om jag istället skulle fokusera på vad jag önskade just i detta ögonblick...så skulle jag vilja vara i vackra fantastiska Hunnebostrand. Spola tillbaka sommaren. 
Alldeles ensam med H...sittandes i kvällssolen med ett glas vin i handen. 
Solnedgång över havet och med lyktor som lyste upp kvällen och spred ett varmt sken. 
En pläd som värmer min lätt frusna kropp i den ljumma havsbrisen..en avslappnad H mitt emot...Veta att vi har några dagar av total avslappning. En god middag med nyplockade musslor och vitlökssmör...räkor med aioli...havskräftor...samt varmt nyrostat bröd med god färsk löjrom på. Mmmm...(Oj, vad hungrig jag blev nu!!!) 
Sitta i lugn och ro...se hans leende och hans fina ögon och bara vara i nuet och få känna hans varma blick möta min.
Sätta oss på klipporna och titta ut över havet och se solen gå ned...Känna värmen från hans kropp.
Dela natten tillsammans ute på klipporna.

Nu har jag min fantasi inga direkta gränser så jag avslutar där...haha!
Jag hoppas ni alla har en underbar fredagskväll med mycket tillsammanstid! 
Det är det som betyder något.
Att vara tillsammans.
Ensam är inte stark.
Glöm inte det.






Kram Anna



torsdag 4 september 2014

"Du är bra på allt"

Så löd en rad ur ett horoskop jag läste om Lejonet...mitt födelsetecken.
Jag hade redan tagit del av några andra viktiga personers horoskop och tyckte det stämde så väl in på dessa personer så när jag läste om Lejonet så sträckte jag lite på min korta men ack så viktiga rygg och tänkte i stillhet att " vilket träffande horoskop"!
Att vara bra på allt kan innebära en hel del...när jag tänker efter. Det kan vara väldigt positivt men kan även innebära att man lyckas göra mindre uppskattade saker!
Idag lyckades jag vara bra på att vara effektiv vilket innebar att jag raderade MÅNGA viktiga dokument från vårt gemensamma nät på jobbet...som INTE skulle raderas! Så duktig var jag idag...jag kunde tom det!
Vilken tur att det finns en massa kompetenta människor här på vårt jordklot som också är "bra på allt" så att det förmodligen löste sig till slut...Det återstår att se imorgon när jag kommer till jobbet!

Det här med att ta beslut och bestämma sig ska jag också skriva lite om.
Jag är flexibel och spontan...tro det eller ej...även om jag gillar att skriva listor och planera framåt.
Jag älskar att bara komma på att " nu ska jag göra det här" och så gör jag det. Framförallt när det gäller resor...korta som långa! ( kanske blir något sådant i helgen känns det som i mitt inre...typ Hudik eller Bollnäs eller varför inte Gävle!)
Eller som i somras när jag vaknade och stod vid disken och så ser jag min ( ja, jag skriver min nu!) kära H:s bil svänga in på gården...helt spontant och fullkomligt underbart! Älskar såna överraskningar! Kunde inte ha blivit mer glad!
För att sticka in lite om H så är det en av hans egenskaper som jag tycker mycket om! Han kan överraska på det mest varma humoristiska och kärleksfulla sätt! Det värmer i hela hjärtat när jag tänker på honom.
Men tillbaka till min planering nu.
Den gör jag så att jag kan utnyttja tiden bättre...och få det som jag önskar. Men har kommit på att det faktiskt inte tar överhand...mina listor ;-)) De är väldigt behändiga och jag kan inte riktigt kalla dem listor heller.
Men om jag kan se ungefär en månad framåt så gläder det min själ!
Då vet jag hur månaden ser ut och kan planera därefter och det gäller både jobb och privat. Sedan är jag väl medveten om, tro mig, att planerna kan förändras...ibland till det bättre och ibland till det sämre...vilket inte är riktigt lika positivt!
Jag har svårt att bestämma mig...att fatta beslut...men det är ALLTID och jag betonar ALLTID så underbart befriande för själen , åtminstone min, vad än beslutet ligger i,  att ha bestämt sig och ta ett beslut.
Det ger energi över till annat när man kan släppa alla "om och men" och istället ta konsekvenserna av sitt beslut! Det gäller viktiga samt mindre viktiga beslut.
Japp...där kom visa ord från en som talar från egen erfarenhet!

Mina tankar snurrar just nu kring just resor. Jag vill åka med H. Jag vill åka tillsammans med våra respektive barn. Jag vill åka mot värmen...jag vill åka för att koppla av...jag vill åka för att upptäcka...mat, kultur...jag vill åka för att umgås.
Vi har pratat mycket om hur vi ska göra.
Vi har inte funderat riktigt klart och tagit beslut om hur vi ska göra men börjar nog hitta något spår att rikta in oss på. Jag tyckte att det senaste förslaget vi diskuterade lät mycket bra...dagens faktiskt...haha...men det kan förändras!
Beslut.
Det enda som fattas...tills dess kommer det att ta energi i våra febrilt arbetande hjärnor!
Men ett beslut behöver i det här fallet inte vara att boka en resa ett visst datum. Vi kan också fatta ett beslut att vi tar en restresa ngn gång i januari. Då slipper man ta energi att fundera mer över det för tillfället! Men det är också ett beslut!

Jag känner att jag vill så mycket hela tiden!!! Jag längtar faktiskt till stora staden Stockholm nu. Det var längesen jag var där och vill få lite Stockholmsluft. Men som tur är ska jag få äran att spendera en helg med H och hans syster med man där en helg nu i september...tog faktiskt beslut och beställde tågbiljetter till det idag...haha! Så nu kan jag släppa funderingarna över om jag ska ta bil eller tåg!

Nu ska jag avsluta. Det är en sån dag när jag skulle kunna skriva hur mycket som helst för mina tankar vill ut ur min tankevärld men det blir lite tröttsamt att läsa alla mina världsliga funderingar.
Så tills mina tankar vädras igen får ni ha det så bra!
Jag hoppas ni också tar beslut, vad de än gäller, så lovar jag...på hedersord ;-) att ni kommer att må mycket bättre!

Må gott!
Kram Anna
Vinter...

Sommar...