"Det som kommer från hjärtat går till hjärtat."

fredag 30 januari 2015

Avslappnad fredagskänsla


Det är fredagseftermiddag och den där känslan av frihet sprider sig i kroppen.
Jag har precis kommit hem från jobbet, en bra dag på jobbet, och det tunga mörkret från januari börjar lätta upp och dagarna som förut kändes korta förlängs nu dag för dag.
Idag lyser dessutom solen och allt det vackra lyfts fram och snön glittrar med sina små snöflingor.

Hemma.
Fredagshem.
Känslan av att veta att hela helgen ligger framför då jag har friheten att göra exakt vad som passar mig...vara spontan och bara följa min egen rytm. Inget planerat.
Sonen är på fritidsgården ikväll och den hemgjorda pizzan som vi hade planerat in fick jag njuta av själv.
Sitter i soffan...sträcker ut mig ordentligt...tar plats...sjunker ner ännu mer och drar den mjuka varma pläden över mig. Kroppens alla sinnen kopplar av och jag känner mig tung och avslappnad.
Det är alldeles tyst i huset.
Tacksam.
Andas.
Njuter.
Just nu är det så bra som det kan vara.
Tiden kommer.

Hoppas ni alla fina därute också njuter av en skön fredagskänsla!

Kram Anna




onsdag 14 januari 2015

Dagens tips från Anna

Jag ska idag dela med mig av några "bra-att-ha-frågor"! 
De här frågorna är bra i alla lägen tycker jag. Det kan gälla jobbet, möten och framförallt bra frågor att strukturera upp situationer som ibland kan kännas omöjliga att lösa. Man kanske inte kan lösa situationen men man kan börja lyfta fram och bli mer medveten om hur situationen ser ut och man kan ALLTID hitta något som man kan prova att lösa...och ta ett litet steg i taget mot målet. 

1. Nuläget?
2. Vad är bra?
3. Vad kan bli bättre?
4. Hur kan det lösas? Hur nå målet? När ska målet nås?
5. Hur gå vidare?
6. Utvärdera när?

Ett kort tipsinlägg idag helt enkelt!
Må gott och ta vara på nuet!
Kram Anna




lördag 10 januari 2015

Bakom molnen är alltid himlen blå.

Har tillbringat en natt hos min kära syster i Sundsvall. Det var mysigt och trevligt, som vanligt, och jag fick sova i min systerdotters lilla stuga på gården då hon hellre tillbringade helgen med sin älskade...Konstigt nog föredrar hon sin pojkvän framför sin moster!!! Å andra sidan skulle jag också ha valt min älskade om jag haft möjlighet! 

Idag var en speciell dag på ett sätt. Jag, syrran, mamma och pappa drog iväg till Birsta för att handla lite. Det var otroligt längesen vår "kärnfamilj" åkte bil och satt och åt lunch tillsammans. Jag började fundera på det och log inombords. Mysigt. Jag kan inte ens minnas när det hände sist...och undrar när det kommer att inträffa nästa gång.

Sen åkte vi hemöver och jag körde. Det var ett riktigt snöruskoväder och jag fick verkligen anstränga mig för att se var körbanan var. Det gick inte att ha helljuset på i mörkret för snön yrde omkring. Men vi kom fram till slut och jag var så trött när jag kom hem och kröp upp i soffan för att titta lite på tv och mysa.
Hm...mysa är ju mysigt att göra en stund själv ibland...men just ikväll saknar jag. Jag saknar mycket. Jag känner mig ensam. Längtar. Jag vill krypa upp tätt tillsammans och mysa med den person jag älskar...H. 

I dag när jag var på Ikea så var det så många kärlekspar som gick runt och planerade, pussades och såg allmänt kära ut och förmodligen hade jag "kärlekspar-glasögonen" på mig. Jag gick och funderade varför jag gick där med mina föräldrar och min syster...och funderade om jag någonsin kommer att få gå och bilda ett "nytt" hem och ha den där ljuva känslan att bygga upp en framtid tillsammans. 
Hur kommer det att bli...kommer det någonsin att bli...var...när...hur...

Och så vandrar tankarna...fram och tillbaka...ikväll.

Jag saknar.
Älskar.
Vill ha.
Vi.

Ha en skön kväll!
Kram Anna