"Det som kommer från hjärtat går till hjärtat."

torsdag 17 oktober 2019

Plötsligt händer det!

Hej hopp!
Idag hände det!
Vi har två bilar som har rullat på och fungerat som de ska och då tänker man inte så mycket på hur mycket det betyder i vardagslivet.
Men...i augusti när vi kom hem från vår härliga Helsingborgsresa så råkade vi tappa bort vår endaste nyckel till vår Mazda.
Vi kom hem ganska sent en måndagskväll och H skulle jobba på tisdagen. Vi packade ur bilen och H var lite stressad och letade efter något annat i bilen. Sen gick han på promenad till sina föräldrar och vi gick och la oss som vanligt. På tisdagsmorgon när han skulle åka till jobbet så var nyckeln borta. Den fanns helt enkelt inte. Bilen var inte låst. Vi har letat och letat efter nyckeln men det är spårlöst borta.
Vi har genomsökt bilen, vi har letat i gräsmattan och på vägen in i huset och på alla tänkbara ställen vi kan komma på. H TROR att han kan ha slängt nyckeln i soptunnan då han slängde sopor samma kväll och vi kunde tyvärr inte kolla soptunnan då de hämtade soporna på tisdagen. Men jag tror inte han har slängt den i soptunnan.

Hur som helst så har detta dragit ut på tiden då vi tog reda på kostnaden för att skaffa nya nycklar...dyrt! Det är ingen rolig utgift.
Nu har vi insett att vi inte kommer att hitta den. Möjligtvis dyker den upp när vi skaffat nya...inte helt omöjligt faktiskt då jag pratat med fler som tappat bort sina och hittat dem på det mest otänkbara stället. Men nu får vi betala sura pengar men då har vi åtminstone två bilar igen.
Happy för det!

Vi har samåkt och vi jobbar lite olika tider på em så nu kommer det att bli lättare igen för mig och H att slippa anpassa oss med sluttiderna för jobbet. Men det har också varit mysigt att samåkt.

Vår kära bil nummer två, vår kära Renault, började låta konstigt i samband med att Mazdans nycklar kom bort. Såklart. Vi har kört med den som den är för att vi bara haft en bil och att vi inte klarat oss utan den men vi har besiktat den och fick nu äntligen tid också för lagning. Idag! Det blir körförbud på den annars den sista oktober. Men nu verkar det med ordna sig.

Så plötsligt händer det!
Båda bilarna kommer snart att vara körklara!
Helt underbart.


Idag blir Renaulten förhoppningsvis helt klar och då ska den städas ur och bli fin och lukta gott. Imorgon bärgar de Mazdan till verkstaden för att få två nya nycklar. Det vet jag inte hur lång tid det tar men han på verkstaden skulle beställa dem nu på en gång så skulle han ringa när allt var klart. När den kommer hem ska den också bli ompysslad och få bli höst och vinterfin.

Nu känns det gott i själen.
Surdegar som tas tag i.
Mer av ”ta tag i” för det ger världens energi!

Ännu en bra sak med denna dag är att älskade dottern S har namnsdag idag. Antonia. Grattis S på din namnsdag!

Ha en toppendag!

Kram Anna


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar